Tennis schema

Publicatie datum 03-07-2019 18:24:17
Categorie Onze adviezen

Met groot respect zien we toppers spelen op Roland Garros, Wimbledon, US Open, Australian Open, ... .  Ontzag hebben we hoe deze toppers uren lang op topniveau kunnen presteren. Precisie, controle, snelheid, reactievermorgen, ... ze blijven ze maar uit hun racket halen. Uiteraard weet iedere tennisser hoeveel jaren training het vergt om die ballen op die snelheid en met die precisie in te slaan. Weinig zien we dat tennissers neervallen van vermoeiheid doch voor hen is het uiterst belangrijk om gedurende de ganse wedstrijd de “focus to win” te kunnen behouden. Vandaar dat een aangepast energieprogramma voor tennissers cruciaal is om op de juiste momenten de juiste keuzes te maken en ze ook te kunnen precies uitvoeren.

Opbouwen van je energiereserves in je spieren voorafgaand aan  een tenniswedstrijd is nuttig wanneer je meerdere wedstrijden op één dag zal moeten spelen.          DRINK DE AVOND VOOR 1/2LITER WATER + 70g SVENSSON CARBOLOADER

Stapelen van je magnesium om maximale energieomzetting te stimuleren tijdens de prestatie en zo verzuring en krampen helpen uit te stellen.
1 TABLET SVENSSON BRUISTABLET MAGNESIUM BIJ HET ONTBIJT GEDURENDE 3 DAGEN VOOR EEN WEDSTRIJD.

Opbouwen van je energiereserves in je lever na de nachtrust:         
GEBRUIK  EEN GOED SPORTONTBIJT

Verhoog je vrij beschikbaar magnesium in je bloed en help verzuring en krampen uit te stellen.
1 TABLET SVENSSON BRUISTABLET MAGNESIUM BIJ HET ONTBIJT

Vul je energie, vocht en zouten aan tot ongeveer een uur voor de start.
DRINK 500 ML SVENSSON  ISODRINK VERDEELD OVER DE  PERIODE NA ETEN EN 1 UUR VOOR DE AANVANG. DRINK REGELMATIG EN IN KLEINE  HOEVEELHEDEN.

1 uur tot 30 min voor de aanvang is een trage vaste energiebron aan te raden:
SVENSSON HIGH ENERGYREEP SALTY CARAMEL PAST HIER PERFECT.

Een tenniswedstrijd heeft een heel specifiek energiebehoefte. Ten eerste moet je het een ganse wedstrijd kunnen volhouden en alles blijven belopen. Doch belangrijker is dat je de ganse wedstrijd over de juiste energie beschikt om je hersenen optimaal te laten functioneren. Zodat je op iedere moment van de wedstrijd in staat bent om de juiste beslissingen te nemen en ook uit te voeren. 
DAG

Om zowel je PRECISIE, CONTROLE, SNELHEID, REACTIEVERMORGEN, ... optimaal te houden is het cruciaal dat je constant over voldoende beschikbaar glycogeen beschikt in je lichaam. Glycogeen is namelijk de enige energiebron voor je hersenen in tegenstelling tot de rest van je lichaam die ook met eiwitten en vetten kan functioneren. 

SCHEMA VOOR EEN RICHTTIJD VAN + 4 UUR.

>>> Na de opwarming ..........................................................FINALE GEL
>>> +45-60 min ..................... neem 1 extra ENDURANCE / BOOSTER GEL
>>> +90-120 min.................... neem 1 extra ENDURANCE / BOOSTER GEL
>>> +150-180min................... neem 1 extra ENDURANCE / BOOSTER GEL

IEDER UUR MOET JE JE VOCHT-, KOOLHYDRAAT- EN ZOUTVERLIES COMPENSEREN DOOR MINIMAAL 350ML SVENSSON ISODRINK TE DRINKEN

Prestatie
duurtijd
Energie
verbruik
Koolhydraten
nodig voor
optimale prestatiee
Aanbevolen
koolhydraat
inname
Type
koolhydraten

Type
koolhydraten

+90min
Middelmatige
Intensiteit
7-10kcal/min Hogere behoefte
koolhydraten
60g/uur

Snel opneem-
bare koolhydraten

Svensson
Isodrink/Gels

Na een inspanning gaan je spieren nog gedurende 14-18uur eiwitten afbreken. Stop dit zo snel mogelijk zodat de schade beperkt blijft en je heropbouw de dag zelf nog aanvangt.        
NEEM DE SVENSSON RECOVERY SHAKE LOW CARB DIRECT NA DE LAATSTE INSPANNING EN WEL EEN SCOOP IN 300ML WATER OF SOJAMELK. MOCHT  JE TWEEDE WEDSTRIJD  MEER DAN DRIE UUR LATER ZIJN KAN EEN HALVE PORTIE TUSSENDOOR ERG NUTTIG ZIJN.

Zorg voor een goede herstelmaaltijd 2 uur na de inspanning rijk aan koolhydraten, eiwitten en goede vetten.

NOG EEN WEDSTRIJD DIE DAG
Moet je die dag nog een wedstrijd spelen zorg dat dat je tussen de wedstrijden een High Energy reep, banaan of sandwich met confituur eet. Bij warm weer : drink voldoende doch in kleine slokken zodat je rehydrateert. (Grote slokken zetten de blaas aan het werk en zorgen voor minder vochtopname via de darm. Herneem het schema van de eerste wedstrijd.

Svenssons Tennis productadvies

CARBOLOADER/ ENERGY DRINK
Makkelijk verteerbare energielader . Te gebruiken 1-3 dagen voor je prestatie zodat je maximaal jouw glycogeen(ENERGY) voorraad op peil krijgt. Kan warm en koud

MAGNESIUM BRUIS/EFFERVESCENT
De ideale magnesiumvorm de dagen voor en de ochtend van de inspanning. Combinatie met vit B6 & B1, Taurine en vitamine C.


SVENSSON GELS & HIGH ENERGY REEP  = 30g CARB

ENDURANCE GELS ELECTROLYTES
De uithoudingsgel die je vanaf de start ondersteunt uur na uur. Naast 30 g uitgeblanceerde koolhydraten bevat hij de juiste verhouding Na/K om je zouten op peil  te blijven houden

BOOST GELS CAFEIN 35 MG
De energiegel  voor de moeilijkere momenten. dankzij de cafeïne, en adaptogene planten; maak extra energie vrij en ervaar een mentale boost.

FINAL GELS CAFEIN 75 MG
De energiegel voor als het er echt om gaat!  Zowel in de finale van een wedstrijd, als wanneer je echt diep moet gaan. Deze Finale gel geeft je een hoge dosis cafeïne/peperextract die samen energie in je lichaam vrijmaken


SALTY CARAMEL 
42% havermout

RAW BAR ACAI
bosbessen +havermout vegan

RAW BAR ACEROLA 
sweet orange + oatmeal vegan

RAW BAR PALEO 
gluten vrij
vegan


ISODRINK PREMIX
Isodrink met ideale verhouding qua type koolhydraten: zowel  opnametijd als 2:1 verhouding.
Makkelijk verteerbaar zonder kunstmatige zoet-,kleur- en smaakstoffen.
Drinkt vlot /plakt niet.

RECOVERY shake
Een goede recoveryshake  maakt een direct verschil op het effect van je training en/of je volgende prestatie. Recoveryshake  die afhankelijk van het type inspanning aangepast wordt. De juiste verhouding inzake  eiwitten, koolhydraten en zouten. Verhoogd  in BCAA’s, LEUCINE, HMB, CREATINE

Deel deze tip