Rijstmeel Bio Mattisson

4,95

Rijstmeel is een fijn gemalen meel dat wordt verkregen uit rijstkorrels en is van nature glutenvrij. Het is een populair alternatief voor tarwemeel, vooral bij mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.

Meer informatie


+ -

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 50 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 7,95 en gratis boven 150 Euro ( onder de 3 Kg )

* 10% extra korting op uw gehele order bij besteding boven  75.00 Euro (excl. verzendkosten)
* 15% extra korting op uw gehele order bij besteding boven 150.00 Euro (excl. verzendkosten)

Rijstmeel is een fijn gemalen meel dat wordt verkregen uit rijstkorrels en is van nature glutenvrij. Het is een populair alternatief voor tarwemeel, vooral bij mensen met coeliakie of een glutenintolerantie. Rijstmeel heeft een neutrale, licht nootachtige smaak en wordt veel gebruikt in zowel zoete als hartige recepten.

Er zijn twee varianten rijstmeel verkrijgbaar: wit rijstmeel, gemaakt van gepolijste rijst, en volkoren rijstmeel, afkomstig van de hele rijstkorrel. Volkoren rijstmeel bevat meer vezels en micronutriënten en fijner is van structuur.

Rijstmeel is rijk aan complexe koolhydraten en licht verteerbaar. Het is daardoor niet alleen geschikt voor mensen met voedselgevoeligheden, maar ook voor wie op zoek is naar een natuurlijke en voedzame basis voor hun dagelijkse maaltijden.

 

Gemaakt van volkoren rijst

Ons rijstmeel is gemaakt van volkoren rijst. Daardoor heeft deze rijst een lagere glycemische index dan witte rijst. De glycemische index (GI) zegt iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Des te lager des te gunstiger voor de bloedsuikerspiegel.

 

Hoe gebruik je rijstmeel?

Rijstmeel is een veelzijdig glutenvrij meel dat je voor veel gerechten kunt gebruiken, zowel hartig als zoet. Hier zijn de belangrijkste toepassingen:

Bakken

  • Pannenkoeken en wafels – licht en knapperig resultaat
  • Koekjes en cake – vooral in combinatie met andere glutenvrije melen
  • Brood – rijstmeel wordt vaak gemengd met tapioca- of aardappelzetmeel

Binden en verdikken

  • Sausen en soepen – werkt als bindmiddel, net als maïzena
  • Pap of custard – voor een zachte structuur zonder gluten

Aziatische keuken

  • Rijstnoedels of dumplingdeeg – vooral in Japanse, Thaise en Chinese gerechten
  • Tempurabeslag – zorgt voor een lichte, knapperige laag

Babyvoeding

  • Licht verteerbaar, dus vaak gebruikt als basis voor papjes

Gebruik en bewaren

Rijstmeel kan gebruikt worden voor het bakken van koekjes en crackers. Kan ook aanvullend gebruikt worden in pannenkoekenbeslag, wafeldeeg en ander gebak. In combinatie met andere glutenrijke melen kan het ook gebruikt worden voor het bakken van brood.

Koel, droog en gesloten bewaren.

 

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

 

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

ingrediënten 100% Rijstmeel biologisch.
voedingswaarde per 100 g
energie 1442 kJ / 344 kcal
vet 2.2 g
vet waarvan verzadigd 0 g
koolhydraten 71.5 g
waarvan suikers 0 g
eiwitten 7.5 g
vezels 4.3 g
zout 0.02 g

Schrijf uw recensie

Rijstmeel Bio Mattisson

Rijstmeel Bio Mattisson

Rijstmeel is een fijn gemalen meel dat wordt verkregen uit rijstkorrels en is van nature glutenvrij. Het is een populair alternatief voor tarwemeel, vooral bij mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.

Schrijf uw recensie